12.6.2016

Tuomaanpuiston konsertti 9.6.2016Tuomaanpuiston konsertti sai liikkeelle ennätysyleisön

Porin prikaatin killan Turun alueosasto pääjärjestänä ja Loimaan alueosasto apulaisenaan sai 9. kesäkuuta liikkeelle ennätysyleisön - 200 henkeä - entiseen Porin prikaatin tyyssijaan, Tuomaanpuistoon, jossa konsertoi Laivaston soittokunnan parikymmenhenkinen ensemble.

Pahaa pelättiin ennakkoon eli pahan myrskyn sateineen tuloa H-hetkellä, mutta toisin kävi; aurinko paisto tuvan täydeltä ja tuulikin oli tyyntynyt siedettävään voimaan. Kansa oli osannut varustautua olosuhteisiin sopivalla vaatetuksella ja ennen kaikkea kuulijoiden mieliä lämmitti tietysti aina taitavan ja yleisönsä mukaansa tempaavasta soittokunnasta henkivä empatia!

Yleisön toivottivat tervetulleeksi Porin prikaatin killan hallituksen jäsenet Erkki Lehmus ja Tuula Rahkonen. Erkki Lehmus on myös Turun alueosaston puheenjohtaja ja Tuula Rahkonen alueosaston sihteeri. Tuula, kertoi rautaisannoksen lähes 1400 jäsenen Porin prikaatin killasta, joka toimii PORILAISTEN yhdyssiteenä, vaalii joukko-osaston historiallisia perinteitä ja yhteisiä muistoja sekä lisää maanpuolustustietoutta ja -tahtoa ja edistää maanpuolustusharrastusta.

Soittokuntaa johti kapellimestari, ylikersantti Juhani Valtasalmi, joka spiikkasi luontevasti esitettyjen kappaleiden perusfaktat. Ohjelmisto keskittyi tällä kerralla viihteelliseen musiikkiin, mm. Georg Malmstenin merihenkisiin iskelmiin, vauhdikkaaseen humppasikermään ja rytmikkääseen argentiinalaiseen tangoon, mm. La Cumparcitaan.

Klassisen musiikin alalta soi kauniisti Oskar Merikannon Pohjan neiti -oopperan yksi soolo-osa, jota sävyttää kaunis melankolinen melodia. Sen toi hienosti esiin kersantti Pekka Laurikka, joka esiintyi solistina (baritonitorvi).

Konsertin huoltopuolesta vastasi ansiokkaasti Turun sotilaskotiyhdistys.

Teksti ja kuvat: Kari NummilaPALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016