9.12.2016

Kiltatilaisuus Loimaalla 2.12.2016Ateria yhdistää!

Porin prikaatin killan Loimaan alueosaston perinteeksi on muodostunut jo yhteisen jouluaterian viettäminen; yhteinen ateria jos mikä yhdistää ihmisiä!

Loimaan Pääskynpesässä, Haaran-Onkijoen kyläyhdistyksen komeassa kylätalossa oli koolla 117 henkeä. Jouluateria oli nimensä veroinen eli pöytä oli pantu peräti poikkeuksellisen koreaksi. Asialla oli Oripääläisen Päivi Kössin pitopalvelu.  Päivi on itsekin kiltalainen ja sotilaskotisisar.

Tilausuudessa käyttivät puheenvuoron kappalainen Elina Rouhiainen ja Markku Laurinen, joka puhui Suomen raskaista sotakorvauksista. Laurinen myös haastatteli kiltamme vanhinta jäsentä, 101-vuotiasta Tarmo Ahtia Koskelta.

Ahti on poikkeuksellisen vireä ja hyvämuistinen veteraani, oikea PORILAINEN! Hän koki pitkän sotatien vakinaisen väen, Talvisodan ja Jatkosodan myötä.

KARI NUMMILA


Ev.ltn. evp. Markku Laurinen kertoi mielenkiintoiseen tyyliinsä niin sodan koettelemuksista kuin erityisesti Suomelle määrätyistä aivan kohtuuttoman, järkyttävän suurista sotakorvaukista N-liitolle, joka oli itse nimenomaan aloittanut sotimisen, vaikka valheellisestiväittikin Suomen muka aloittaneen Talvisodan.

KUVA Kari Nummila


Tilaisuuden 120 osallistujaa  nautti joulupöydästä, jossa totisesti riitti valinnanvaraa aivan poikkeuksellisen paljon. 

KUVA Kari Nummila


Tarmo Ahti ja Markku Laurinen kävivät pitkän ja mielenkiintoisen keskustelun Tarmo Ahdin pitkästä sotatiestä, jota kertyi peräti seitsemänä vuotena, kun mukaan otetaan myös vakinaisen väen aika.

KUVA Kari Nummila


Pitopaveluyrittäjä ja kiltamme jäsen Oripääläinen Päivi Kössi ja alueosaston sihteeri Petri Mustajärvi voivat huokaista helpotuksesta, kun tilaisuus onnistui hienosti.

KUVA Kari NummilaPALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016