15.5.2017

Vuosikokous ja vuosijuhla 13.5.2017Porin prikaatin kilta ry:n vuosikokous pidettiin lauantaina 13.5.2017 Säkylän Huovinrinteellä. Tilaisuus aloitettiin laskemalla havuseppele Porilaispatsaalle.

Vuosikokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus ja vahvistettiin tilinpäätös vuodelta 2016 sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Viime vuonna vahvistettujen sääntöjen mukaan vuosikokouksessa vahvistetaan seuraavan vuoden talousarvio sekä jäsenmaksujen suuruudet. Vuoden 2018 jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 25 euroa. Kannatusjäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 65 euroa ja ainaisjäsenmaksuksi 375 euroa.

Vuoden 2016 toimintakertomus on luettavissa nettisivuillamme.

 

Vuodesta 2009 puheenjohtajana ansiokkaasti toiminut Timo Mäki jätti tehtävänsä ja siirsi erinomaisessa kunnossa olevan killan puheenjohtajan tehtävät yksimielisesti valitulle Markku Heinoselle. Hallituksen erovuoroiset jäsenet Eero Nurminen, Kari Nummila ja Kari Niinistö valittiin uudelleen tehtäväänsä. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Tiina Tuominen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Pekka Rinne ja Jukka Kianen ja varalle Tuomo Kankare sekä Markku Laine.

 

Valtuuskunnan puheenjohtajana jatkaa Arto Arvonen ja varapuheenjohtajaksi valittiin Rami Saari. Valtuuskunnan uusiksi jäseniksi valittiin Timo Mäki, Arto-Pekka Nurminen, Kalevi Virtanen ja Tarja Wiikinkoski.

Kokous valitsi killan uudeksi kunniajäseneksi Timo Mäen.  

 

Kokouksen jälkeisessä vuosijuhlassa kokousesitelmän piti kenraalimajuri Eero Pyötsiä aiheenaan ”Valtionneuvoston puolustusselonteko”.

Musiikista huolehti Laivaston soittokunta solistinaan Maria Tyyster.

Porin prikaatin komentaja eversti Rami Saari luovutti väistyvälle puheenjohtajalla Porin prikaatin ansiolipun.

Olkin Partio-patsas luovutettiin Timo Mäelle. Porin prikaatin killan kilta-ansioristin karhun kera saivat Rami Saari ja Kalevi Suvila. Kilta-ansioristin saivat Jukka Kianen, Erkki Lehmus, Reijo Salokannel ja Simo Saarikallio.

Kiltaristin sai Tuula Rahkonen.

 

Tilaisuus päättyi yhdessä laulettuun Valalauluun, jonka jälkeen oli ruokailu Upseerikerholla.

 


Ennen killan vuosikokousta ja killan vuosijuhlaa kokoonnuttiin seppeleen laskuun Porilaispatsaalle. Seppeleen laskivat killan valtuuskunnan puheenjohtaja Arto Arvonen, prikaatin komentaja, eversti Rami Saari ja killan hallituksen puheenjohtaja Timo Mäki.

Lippuvartiossa ovat Seppo Solla, Markku Nummijoki ja Seppo Yli-Nissilä.

 

KUVA Kari Nummila

 


Uusi ja vanha: Timo Mäki johti pitkään ja ansiokkaasti kiltaa, jonka johdossa aloitti nyt everstiluutnantti Markku Heinonen Liedosta. Hänellä on takanaan paljon työvuosia prikaatissa. Hän toimi ennen eläköitymistään vuosia Senaattikiinteistössä.

 

KUVA Kari Nummila


Prikaatin tuore komentaja, eversti Rami Saari valittiin valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi. Killan puheenjohtaja Timo Mäki toi esiin ilonsa siitä, että Saari suhtautuu hyvin myönteisesti kiltatoimintaan, johon hän on ehtinyt jo perehtyä kiitettävästi.

 

KUVA Kari Nummila


Killan valtuuskunnan jäsen, ex-kansanedustaja ja prikaatikenraali evp. Olli Nepponen toi väkevästi esille huolensa siitä, että prikaatia uhkaa upseerikerhon lakkautus. Samoin häntä suretti kovasti se, että hänen aloitteestaan aikoinaan perustettu ja lajissaan merkittävä porilaismuseo on odotellut jo vuosia laatikoissa esillepanoaan. Hän uskoo, että museolla on iso merkitys niin varusmiesten kuin reserviläistenkin maanpuolustushengen luojana ja kohentajana, kun tunnetaan prikaatimme – Suomen vanhimman joukko-osaston – kunniakkaat perinteet ja juuret. Nepponen lupasi omalta osaltaan tehdä kaiken mahdollisen, jotta näiden tärkeiden kohteiden tulevaisuus taataan. Nepponen sai puheilleen laajaa myötätuntoa ja kiitosta valtuuskunnan jäsenistössä.

 

KUVA Kari Nummila


Killan vuosijuhlassa oli mukana Laivaston soittokunta. Laulusolistiksi oli saatu Maria Tyyster (reservin vänrikki), joka lauloi mm Jatkosodan aikaisen ”hitin” Liisa Pien. Tämän saksalaisen kappaleen teki aikoinaan tunnetuksi tummalla äänellään Marlene Dietrich.

 

KUVA Kari Nummila


Tauno Rohkimainen piti huolen siitä, että kokousväellä oli mahdollisuus hankkia erilaisia kiltatuotteita. Kuvassa hän esittelee nimikkosolmiota.

 

KUVA Kari NummilaPALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016