18.4.2007

Askaisten Ritaripuisto osana Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuotta 2007 
 
Askaisten kunta on käynnistänyt toimet, joilla Askaistentien  ja Louhisaarentien risteykseen perustetaan ritaripuisto. Perustetun toimikunnan puheenjohtaja toimii Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiön puheenjohtaja R. W. Stewen. Arkkitehti Bey Hengin suunnitteleman aluekokonaisuuden pinta-ala on noin 3400 neliömetriä. Alueen rakennustyöt aloitettiin 05.09.2006 ja ne toteutetaan aateliskirkon läheisyyteen Museoviraston ohjein ja valvonnassa. Jokainen ritari saa oman muistokivensä yhteisen muistomerkin lisäksi. Muistokivien materiaali on Kurun mustaa graniittia. Valtioneuvoston juhlatoimikunta on hyväksynyt hankkeen Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi.
 
Valtakunnallinen varainkeräys voimassa juhlavuoden loppuun
 
Ritaripuiston rahallinen budjetti on 150 000 euroa merkittävän talkootyön lisäksi. Monet yhteisöt ovat tehneet lahjoituksia tämän hankkeen mahdollistamiseksi. Keräystyössä on mukana myös salonseutulainen kauppaneuvos Arto Arvonen. Hänen aikaansaama keräyspanos noussee 20 000 euroon. Nyt myös kaikilla isänmaan ystävillä on mahdollisuus ottaa osaa tähän rahankeräykseen.  Lahjoituksen voi tehdä  suoraan  varainkeräystilille, Helsingin Osuuspankki 578954-220377. Keräyslupa on myönnetty Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiölle. Myös  Suomen kaikki kunnat ovat saaneet tukipyynnön.
 
Ritaripuiston avajaiset lauantaina 02.06.2007
 
Ritaripuisto vihitään käyttöön marsalkka C.G.E. Mannerheimin 140 -vuotissyntymävuonna. Avajaistilaisuuden  ohjelma on arvokas. Paikalla on mm valtiovallan ja puolustusvoimien korkeatasoinen edustus lippuvartioineen ja kunniakomppanioineen. Kunniavieraina ovat elossa olevat viisi ritaria kykyjensä mukaan. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille osallistujille. Valtiovalta tarjoaa jopa juhlakahvit osallistujille.

 Mannerheim-ristin ritarien kunniaksi perustettavasta Ritaripuistosta kasvaa ainutlaatuinen huomionosoitus ritarien ja kaikkien veteraaniemme kunniaksi, toteaa  Arto Arvonen.
 
Lisätietoja toimikunnan sihteeri
Pekka Määttänen 040-7791034
pekka.maattanen@askainen.fi


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016