19.5.2008

Kiltatyön painopistettä siirretään alueosastoihin
Porin Prikaatin - Porin Rykmentin kilta päätti siirtää toiminnan painopistettä yhä enemmän lähemmäksi jäseniään eli alueosastoja, joita jatkossa ei kutsuta enää siis alaosastoiksi.
Kun ensimmäinen alueosasto perustettiin vuonna 1960 Salossa, sen nimeksi tuli alunperin Salon paikallisosasto.
Asian toi vahvasti esille killan valtuuskunnan kokouksessa valtuuskunnan puheenjohtaja Simo Palokangas.
Vahvasti tulevaisuuteen katsoneissa killan valtuuskunnan ja killan vuosikokouksissa tehtiin myös historiallinen päätös sikäli, että valtuuskuntaan valittiin ensimmäinen naisjäsen.


- Meidän on aika siirtyä tässä tasa-arvon aikakauteen. Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen on antanut suostumuksensa. On hyvä, että meille tärkeästä Porista saadaan vahvistusta hallintoomme, Palokangas sanoi.

Periaate hyväksyttiin myös killan vuosikokouksessa, joka Palokankaan esityksestä korotti myös jäsenmaksun 20 euroon. Hallituksen esitys oli kahden euron nosto eli 17 euroon.
Korotus tuonee killalle lisärahaa noin 3 000 euroa vuodessa. Killan jäsenmaksu Maanpuolustuskiltojen liittoon alenee noin kolmanneksen verran. Se on ollut tähän saakka 5 €/jäsen. Päätöksen mukaan korotus ohjataan pääosin alueosastojen käyttöön.

Muutamissa puheenvuoroissa hieman epäiltiin, että korotus voi vähentää jäsenmäärä. Niin saattaakin käydä, mutta "kertarysäys" todettiin paremmaksi kuin "pritkuttelu".
Toiminta vaatii myös hieman toimintavaroja, joitta alueosastoilla ei ole liiemmin ollut tähän saakka. Korotetulle jäsenmaksulle pyritään tarjoamaan sitten myös käytännössä yhä enemmän vastinetta. Joissakin alaosastoissa toimintaa on jo nyt kohtalaisesti, mutta ei lisä pahaa tee.

Palokangas ehdotti myös, että alueosastojen puheenjohtajat tullaan ensi vuonna valitsemaan killan hallituksen jäseniksi.

- Kiltaa voidaan verrata yritykseen, jossa operatiivisten  osastojen johtajien pitää olla johtoryhmässä mukana. Näin varmistetaan myös tiedonkulkua. Kun hallituspaikkoja 14 ja alueosastoja kuusi, niin hallitukseen jää vielä kahdeksan yleispaikkaa.

Juhlavuoteen siirtyneen killan imagoa maakunnissa pyritään kirkastamaan myös seminaareilla tai esitelmätilaisuuksilla, joihin uskotaan saatavan killan jäseniä ja muuta maanpuolustusväkeä hyvinkin mukaan . Tämä asia jätettiin alueosastojen harteille.

Killan viime vuosien suuria hankkeita ovat olleet Turun kasarmin pienoismalli ja alueosastojen liput, joista kaksi on jo valmiina ja siunattuna. Salo sai lipun viime joulukuussa ja Loimaa tämän vuoden maaliskuussa. Pääkilta on ollut hankkeissa vahvasti osarahoittajana.

Alkaneena juhlavuotena valmistellaan muun muassa killan 50-vuotisjuhlaa, joka on 16.5. 2009 Säkylässä. Juhlassa julkistetaan viimeisen kymmenen vuoden osalta historiikki niin, että 40-vuotishistoriikkiin tehdään lisäliite ja koko 50-vuotishistoriikista tehdään DVD-tallenne.

Killan puheenjohtaja jatkaa Jorma Koivisto Loimaalta. Hallituksen erovuoroiset jäsenet Arto Arvonen (Somero), Kari Nummila (Loimaa), Markku Ruisla (Säkylä) ja Raimo Salo (Turku) valittiin uudelleen.

Valtuuskuntaan tulivat uusina jäseninä Luukkosen  ohella ylijohtaja Eero Lavonen, prikaatikenraali Markku Nikkilä (varapuheenjohtaja 1.7.2008 saakka) ja eversti Eero Pyötsiä (1.7.2008 alkaen, jolloin hänestä tulee Porin Prikaatin komentaja). Valtuuskunnasta jäivät pois kaupunkineuvos Ilkka Vainio, kelloseppämestari Erik Vesonen ja vuorineuvos Timo Peltola.

 
Killan lippu saapuu seppeleenlaskuun Porilaispatsaalle.
 
 
Valtuuskunnan puheenjohtaja Simo Palokangas, killan puheenjohtaja Jorma Koivisto ja eversti Sakari Vallinmaa laskivat killan seppeleen
Porilaispatsaalle.
 
Killan vuosikousväki ryhmittyi seppeleenlaskua varten.
 
Killan valtuuskunnan puheenjohtaja Simo Palokangas teki uusia avauksia valtuuskunnan kokouksessa.
 
Vuosikokousväkeä vuosijuhlassa Prikaatin elokuvaluokassa.


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016