9.1.2009

Varusmiesinfo veti väkeä taas Salossa ja Loimaalla
 
Salossa ja Loimaalla on jo pitkään järjestetty vähän ennen palveluksenastumista tulevien alokkaiden vanhemmille ja läheisille infotilaisuuksia, jotka nyt pidettiin keskiviikkona Loimaalla ja torstaina Salossa. Uusi polvi lähtee “teit isäin astumaan” ensi viikon alussa.
 
Infojen idean on Porin Rykmentin-Porin Prikaatin killan alueosastojen. Mukana on tietysti Porin Prikaati sekä myös Maanpuolustuskoulutusyhdistys.
 
Prikaatista paikalla olivat Prikaatissa varusmiesten kansainvälisestä koulutuksesta (Heinäkuun saapumiserä) vastaavan Satakunnan Jääkäripataljoonan 1. Jääkärikomppanian päällikkö, kapteeni Risto Kohonen, Prikaatin sosiaalikuraattori Mirjami Flemmich, Varusmiestoimikunnan puheenjohtaja, alikersantti Mäkilä (kotipaikka Loimaa) ja varusmiehen näkökulmaa selvitti myös sotilasautonkuljettaja Koivula (Turku).
 
Kohonen korosti sitä, että sotilaselämä saattaa ihan aluksi olla likimain shokki ainakin osalle alokkaista, kun elämänmeno muuttuu melko totaalisesti kuten esimerkiksi säntillisiin ja tosi aikaisiin herätyksiin jopa klo 5.30 tai 6.00. Aamutoimissa ei myöskään turhia aikailla. Kaikki muukin toiminta on aikataulutettu tiukasti.
 
Kohonen korosti kodin ja alokkaan yhteydenpitoa, joka tosin voi olla vaikeata alkupäivinä, kun  palvelusta piisaa enemmänkin kuin kellon ympäri.
 
Kohosen mukaan joillekin voi tuottaa aluksi nukkumisongelmia sekin, että samassa tuvassa nukkuu 12 soturia.
Kohonen toivoi, että omilla autoilla tultaisiin mahdollisimman vähän. Kotiinpäin mennessä ollaan usein aika väsyneitä ja se lisää kovasti onnettomuusriskiä.
 
Alokkaiden valapäivä on 20. helmikuuta Huovinrinteellä.
 
 
 
Porin Prikaatin 1. Jääkärikomppanian päällikkö,  kapteeni Risto Kohosen esitystä kuunneltiin suurella mielen kiinnolla.
 


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016