KILTAYHTEISTYÖ

Tulevia tapahtumia (ennakkotietoja)

21.4.2018

Kenraalintien marssi, Kakskerta Turku.

23.4.2018
Ilmailumuseoyhdistys ry ja Turun Ilmasilta järjestävät tilaisuuden, jossa Lockheed-Martin kertoo F-35 Lightning II-häivehävittäjästä. Tilaisuus järjestetään maanantaina 23.4 klo 18.00-20.00 Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen auditoriossa, osoitteessa Puutarhakatu 1, Turku.
Lightning II-kone on yksi tarjolla olevista hävittäjistä HX-hankkeessa Hornetin korvaajaksi. Esitelmän pitää Yung Le ja Ossi Siven, esityskieli on englanti.
Ilmoittautumislomake Ilmailumuseoyhdistyksen kotisivuilla: www.imy.fi > toiminta > jäsenillat- välilehdeltä tilaisuuden kohdalla. Täytä ja lähetä sivu linkin kautta, siten varmistat, että mahdut mukaan.

5.5.2018

Porin Seudun Tykistökilta tekee kevätretken Hämeenlinnaan, Museo Militariaan. Varaus on tehty lauantaille 5.5.2018. Yhteistä kevätretkeä mukavassa seurassa tarjotaan paitsi Porin seudun maanpuolustuskilloille myös paikallisille Viro- ja jääkäriperinneyhdistyksille.

Museo Militaria valikoitui kohteeksi ajankohtaan soveltuvien erikoisnäyttelyidensä takia: Viro täyttää 100 vuotta ja saman verran vuosia on kulunut Suomen vapaus-/sisällissodasta. Merkittävä osa näyttelyn esineistöstä on lainassa porilaisen toimitusjohtaja Pertti Ramstedtin yksityiskokoelmista. Luvassa on opastetut kierrokset näyttelyihin.

Retken hinta asettuu osallistujien lukumäärän mukaan suunnilleen 50 euron pintaan – hintaan sisältyvät bussikuljetukset, hyvätasoinen lounas, pääsymaksut ja opastukset. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 20, mikä näyttää ennakkotietojen valossa kyllä toteutuvan.

Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu 13.4. mennessä mieluiten sähköpostitse porinkilta@gmail.com tai puhelimitse 044 2100 572. Saat paluupostissa retkiohjelman ja maksuohjeet.


14.7.2018
Läheisten päivä Porin prikaatissa Huovinrinteellä ja Niinisalossa.
Porin prikaati on hyväksynyt, että killat voivat osallistua päivään molemmilla paikkakunnilla. Porin prikaatin kilta on lupautunut puhdistamaan kunniapolun varrella olevat sota-ajan joukko-osastojen muistokivet ja vastaavasti Pohjakankaan Tykistökilta Niinisalossa. Lisäksi killat voivat:
- järjestää toimintarasteja vieraille
- rekrytoida uusia jäseniä vieraista
- myydä esimerkiksi kirjoja ja vaate-esineitään vieraille
- myydä vaikkapa makkaraa (ruokamyynti sovittava erikseen molemmilla paikkakunnilla). PORPR tarjoaa vieraille aterian
- tuoda esineitään kalustonäyttelyyn 
Porin prikaatin kilta vastaa kokonaisuudesta Säkylässä ja Pohjakankaan Tykistökilta Niinisalossa.
Pyydämme, että Säkylän asioissa olette yhteydessä markku.heinonen@kolumbus.fi ja Niinisalon asioissa virtaka@gmail.com(Kalevi Virtanen)

19.7.2018 klo 18
Tuomaanpuiston konsertti. Osoitteessa Kasarmikatu 7, 20500 Turku.
Laivaston soittokunta esittää rakastetuimpia marsseja itsenäisyyden ajalta. Kapellimestarina toimii Jarkko Aaltonen. Porin prikaatin kilta ry vastaa järjestelyistä yhdessä soittokunnan kanssa. Paikalla on myös Turun sotilaskotiyhdistys, jonka myyntiautosta voi ostaa kahvia ja tuoreita munkkeja. Konsertin kesto noin tunti ilman väliaikaa. Konserttiin on vapaa pääsy

28.7.2018 klo 20
Salon seudun alueosasto järjestää tanssit Laurilan lavalla, osoitteessa Salontie 544, Marttila.
Tanssit tahdittaa Matti Vainion orkesteri. Liput 10 €. Kahvitarjoilu


4.8.2018
Retki Kuuskajaskariin
Rauman seudun Tykistökilta ry järjestää matkan Kuuskajaskari-päivään. Ohjelmaan kuuluu mm. merenneitonäytös, tykinlaukaus 152 mm Canet-tykillä, kesäteatteri "Katsastus" ja tutustuminen linnakesaareen. Lounaalla tarjotaan kalakeittoa. Saarella on mahdollisuus yöpyä. Tarkoitus saada kiltalaisista ja heidän omaisistaan vähintään 40 hlöä päivän tapahtumiin. Kilta päivittää ohjelmaa, kun se on valmis. Tällöin selviää myös kustannukset.
Kiltaterveisin, puheenjohtaja Pauli Kärkkäinen